Bastogne
tradionele pizza
La Sapinière

OVERGANG

Moeilijk slapen, opvliegers, kruitkrampen, stemmingswisselingen en ga zo maar door. De overgang kondigt zich aan. Wat doe je er tegen? Of onderga je het gewoon?
Toen de eerste symtomen zich bij mij aankondigde, zei ik tegen mezelf: "Gewoon accepteren en niet zeuren". Maar gaande weg moest ik toch wel toegeven dat dit niet zo gemakkelijk is. Moeilijk slapen is bij mij niet de issue omdat ik doorgaans al slecht slaap vanwege zenuwpijnen. Nee, bij mij zijn het de opvliegers en de stemmingswisselingen. Daar heb ik zo'n last van!

Ben je net gedoucht en aangekleed, komt er weer een opvlieger je mood verpesten. Je bent gewoon zeiknat van de zweet. Tja, toch maar weer een ander t-shirt aandoen. Nou zijn er van die homeopatische middeltjes die helpen bij dit soort ongemakken, maar niet iedereen heeft daar baat bij. Zoals ik 😓 Mijn huisarts stelde eens voor om hormoonpillen te slikken, maar dat vind ik zo onnatuurlijk. Ook kan je een hoop andere problemen krijgen door het slikken van deze pilletjes z.a vochtophoping, gevoelige borsten, hoofdpijn, misselijkheid. En hoe langer je ze slikt, hoe groter het risico op borstkanker.

Dus komen we weer terug op mijn eerste gedachte: Acceptatie en daar zoveel mogelijk op inspelen. Heb ik een mood swing dan trek ik me terug en ben ik even niet bereikbaar. Het zweten zal ik maar moeten ondergaan, het zal ooit wel weer stoppen.

Hoe ga jij om met dé overgang?

ROADTRIP

ARCHIEF