Bastogne
tradionele pizza
La Sapinière

WANNEER IS HET MIJN BEURT?

In 1997 moesten we onder 'nare omstandigheden' verhuizen. Het huis was te klein en er was een baby op komst. Ik zeg 'nare' omdat het een koude winter was en ik een moeizame zwangerschap had. Onder druk zijn we toen verhuisd. Maar dat werd een grote fiasco! Het "nieuwe huis" was helemaal niet opgeknapt door de woningbouw, terwijl dit wel beloofd was. 😬
Nu zijn we al 22 jaar verder en we wonen nog steeds in hetzelfde huis. We staan ingeschreven bij woningnet en reageren elke week op woningen die geschikt zijn voor ons gezinnetje. Maar tegenwoordig worden de woningen niet meer opgeknapt.

Het is gewoon schrikbarend hoe sommige corporaties hun woningen te huur aanbieden. Om ook maar niet te praten over de huurprijzen!😱 . Alles is voor de huurder zelf. Zijn er gaten in de vloer, dan moet je dit zelf dichtmaken. We bezochten ook eens een huis waarvan de wasmachine-aansluiting in een slaapkamer stond. Dit hadden de vorige bewoners gedaan. Maar dit wordt niet meer in de originele staat teruggezet. De woningbouw heeft het zo maar geaccepteerd, scheelt weer opknapkosten. Dus moet je het zelf regelen indien je de woning accepteert.

Het wordt nu alleen nog moeilijker om een woning te vinden. Bij nieuwbouw is 10% sociale huur, 40% vrije sector en 50% koopwoningen. Echt controlle is er niet meer. Een woning in mijn buurt wat vorig jaar nog €150.000 kostte, kost nu bijna 6 ton.😡
De SP heeft hierover al kamervragen gesteld, maar er gebeurt niets! De krapte op de woningmarkt loopt nu wel heel erg op. Wanneer is het nu mijn beurt voor een betaalbare en redelijke woning?

Heb jij ook behoefte aan een betaalbare en goede huurwoning?

ROADTRIP

ARCHIEF